TaBung KeCiL

Ku NorNadia

My photo
PeNang, Malaysia
Biotech Student in USM. but miss her life in UM. :)

Friday, March 18, 2011

Mesti Menang - Married??


"Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana majlis ini sangat istimewa untuk meraikan penyatuan dua hati menuju ke satu alam yang penuh kedewasaan, kerumitan dan kelimpahan kasih sayang. Di samping itu, kebanyakkan orang selalu datang ke majlis kahwin nak tengok ketiga- tiga item tersebut. Macam saya dengan kawan-kawan selalu cakap Lawanya pelamin, baju si polan bla bla bla bla. :) Maka, saya haruslah berusaha menyedapkan mata tetamu-tetamu yang hadir, walaupun seringkas yang mungkin namun ianya akan terpahat dalam memori sepanjang hidup. Lagipun saya nak kawin sekali je seumur hidup. ^_^ "


Assalamualaikum..

2 hari jugak la aku pecah kepala cari bahan-bahan untuk wedding dress and pelamin.Baru aku tau susah gile.Sebab banyak yang cun-cun. Dan pastinya bab berangan boleh serah kat belah perempuan.Yang lelaki pasti setuju aje.;) Tapi korang tak pelik ke kenapa aku cari baju kawin? Aku dah nak ak kawin ke? Jeng jeng jeng...

Sebenarnya aku nak join contest la.hehe..Gile ape aku nak kawin sekarang. Ribut semacam je. Tunang pon belum kan kan!! Mesti ade yang cakap aku gatal sebab nak join contest ni..Lantak ah Cik Tatie tak cakap pon yang belum nak kawin tak boleh join.. Malah die alu-alu kan sape-sape yang nak join. So mari kita layan ape wedding theme etc idaman ku..


Contest ni aku nampak kat page diba..tetiba rasa interesting..i wanna join also..;)


Cara-cara nak sertai contest ini adalah

1) Anda perlu google (ATAU design sendiri)
- 1 gambar pelamin nikah/pelamin kahwin paling anda suka
- concept hantaran impian anda
- baju pengantin impian anda
2) Setiap gambar itu haruslah mempunyai caption yang tersendiri
3) Buat satu entry mengenainya, dan entri anda itu haruslah dimulakan dengan ayat ini... "Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana......"
*bebas kepada anda berapa patah perkataan pun asalkan kreatif*


Now its my turn to tell you all my wedding dream..Kut-kut ade orang baca leh la tunaikan impian aku ni..hehe..



Disebabkan aku belum bertunang maka aku nak letak juga la pelamin tunang kesukaanku..memang ngada aku ni.Cik Tatie tak mintak pon..;)






Pelamin Tunang

nice kan? Tambah cantik kalau pakai dress tunang warna peach atau pink..Sweet gitu..;)





Pelamin Nikah

pic taken from MukhrizAziz
design from AriWeddingCouture


Ini pulak pelamin yang setakat ni aku rasa wow. Elyana pernah guna semasa majlis nikah die.
So, aku pon decide nak guna concept ni . hahaha..Banyak duit hang ye Nadia..Elyana ok la dapat suami buka Restoran Jepun..Aku pulak? Lawyer? Majistret? Ahli Muzik ? teng teng teng..


Nak Match dengan pelamin ni, aku kena la pilih baju yang Malatops u..Sat, jenuh pikir, macam aku nak kawin je.hehe..




I want this colour to be match with the beautifull pelamin..The style is not bad tapi kena adjust sikit untuk aku yang berhijab ni. Sangat rare kan orang nak pilih warna ni semasa nikah but i just love it..



Bab pelamin bersanding pulak, aku sangat kagum rekaan di bawah ni. For sure, aku rasa kalau la wedding aku macam ni, rasa sebulan aku nak duduk atas pelamin. Gila sayang nak pulangkan balik kat owner tu. Unless kalau buat sendiri. Hari-hari nak ajak husband bersanding pon boleh..hahaha..










Pelamin Bersanding


Speechless??


Yes, i am.


U did a great job Rins Suzana






Dress cantik design ni boleh dipadankan bersama pelamin bersanding tu.Tapi kalau dapat calon suami tak suka warna pink kena tukar warna lain like combination gold+ red.




Kalau tak suka gak, jangan kawin dengan saya..lalala..;)







Hantaran pulak aku pilih konsep English. Demi mak!!Mak sangat suka English style ini..



Ok. Cukup itu sahaja. Ikut hati sekali kad semua aku nak letak..hehe.Tapi itu tak masuk syarat-syarat pon. Aku ada satu pantun khas untuk tuan punya belog- Cik Tatie



Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.
Alang-alang saya dah perah otak, Cik Tatie bagila menang..



Kawan-kawan join la ye..Hadiah memang menarik.hehe..


XoXo

Nanti aku kahwin, aku jemput korang datang. Tapi jangan bayangkan sehebat decoration di atas ye. Tu semua impian. Kalau nak macam tu, dari sekarang aku kena start saving., melainkan aku disponsor oleh korang ^-^


Ramai ingat aku nak kawin gara-gara status kat fb ku itu..hahaha..Lambat lagi la bhai..











6 comments:

che' pa said...

contest apa ni??menarik!!

kuKu said...

sila la join juga che'pa.. bab ni serah kat kaum pmpuan. sebab suka berangan..;)

lovelyadibah said...

huuu~..grand you!:P

kuKu said...

Tq dba..Tapi ni kan wedding dreams..

Berangan kalau tercapai mesti best..huhuhu

farra8979 said...

sgt lawa!!!! me loike...

kuKu said...

farra- i loike it too..hehe

Gosip-gosip Hangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...