TaBung KeCiL

Ku NorNadia

My photo
PeNang, Malaysia
Biotech Student in USM. but miss her life in UM. :)

Thursday, April 21, 2011

Minyak untuk kecantikan Kulit


Hello hello..Malam ni aku nak share input yang aku baca kat Rapi..Manfaat minyak untuk kesihatan kulit.." Ramai orang khuatir apabila memikirkan tentang sapuan minyak untuk kecantikan kulit. Kata mereka, mana mungkin minyak mampu mencantikkan kulit." Mesti korang pon ada fikir macam tu gak kan?? Sebab aku pon. aku rasa muka yang dah semulajadi berminyak ni mesti lagi berminyak. Kumpul-kumpul boleh goreng KepC..hahaha..Sebenarnya kita salah. Minyak banyak manfaat untuk kulit kita. Selain melancar, menyembuh, melindungi dan melembapkan kulit. Apabila fungsi kulit berjalan dengan sempurna, kulit semulajadinya akan menjadi cantik, licin, cerah dan berseri-seri. Contoh minyak-minyak yang bagus ialah minyak Rosehip, Minyak Kelapa, Minyak Flaxseed, Minyak Zaitun, Minyak Evening Primrose dan Minyak Kelapa Dara.




Ni la rupe minyak-minyak tu..


Artikel kali ni memang berguna sebabnya aku tertarik dengan Minyak Kelapa Dara. Minyak ni boleh merawat masalah jerawat. Kalau kita nak, just sapukan minyak ni kat muka dan tidurlah dengan biarkan ia kering sendiri. Kalau selalu buat, saiz jerawat akan mengecil dan akhirnya hilang. Selain itu, ia juga mengatasi masalah bintik hitam, bintik putih dan bertindak sebagai pelembap semulajadi untuk semua jenis kulit termasuklah kulit kering dan berkerak. Bahkan ia bagus untuk melambatkan kedutan dan kulit menggelebeh akibat penuaan. Tips jangan guna pada waktu pagi sebab masa tu kan kita kat luar rumah, mestilah habuk melekat terus kat muka. Kan membazir duit..;)


Aku teruja baca artikel ni sebabnya aku tengah proses nak memcuba satu produk penjagaan kulit yang berasaskan Virgin Coconut Oil. Sebab muka aku ni suka naik jerawat kecik-kecik, pastu berminyak kat T-zon.huhuhu. Produk ni tengah laris di pasaran. InsyAllah aku akan jual produk ni, sebab aku dah jadi agent ;) Yeay. Nanti muka leh cantek macam Sis CPM gak^-^ berangan itu keje tak rasmi aku ye..hehe. Jadi, nanti aku update pasal produk ni. Kalau korang minat leh la beli kat aku nanti..Boleh la kita gebu dan mulus bersama-sama wokeh.


p/s: Aku dah suh labmates aku beli. hehe..kejam tak? Otak ku yang sediakala berbisnes ni sentiasa berkembang. Lepas ni ape pekerjaan patut aku jadi?? Any suggestion??






5 comments:

lovelyadibah said...

owh..bgs eyh produk nie??sll je baca kt blog orang len pasal VCO nie :)hehe

kuKu said...

InsyAllah dba elok untk kulit..Nanti nadia update result nadia try.jom try gak dba..hehe..;)

♥anak abah♥ said...

kak nadia agent product VCO eh??kak,wani da carik merata da agent VCO dekat-dekat sini.tp xde.sedih.kecewa.hihi.nk order kt akak lah.boleh tak??

kuKu said...

Yup,wani.akak br jd agent vco.:) boleh order kat akak.nnti boleh jupe je..wani Penang stay mana?nnti msg akak k.Blh send emel kat kunadia86@gmail.com

♥anak abah♥ said...

kat Kuarters Polis Perda.betol-betol depan Jusco tu.okeoke.jap nak email. (:

Gosip-gosip Hangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...