TaBung KeCiL

Ku NorNadia

My photo
PeNang, Malaysia
Biotech Student in USM. but miss her life in UM. :)

Tuesday, January 31, 2012

Kejadian Minggu Lepas


Salam. Minggu lepas minggu yang sangat hectic buat aku sekeluarga. Tetiba adik-khalida kena tahan wad di hospital kangar. gayanya aku habiskan cuti seminggu di wad sahaja. naseb lecturer aku cuti CNY, so tak bagitau dia pon aku escape lab seminggu. huhu. adik sakit apa? hard to explain here. yang dah tahu doakan semoga khalida sentiasa sihat. aminn..Seminggu aku tido wad jaga dia berat pon turun 2kg. hehe. ayah kata jagalah lama sikit. ohhh. tak sanggup baik adik sihat sentiasa.

Masa kat hospital, ada 2 jenis lelaki yang aku perhatikan. Pertama- Lelaki yang bersekang mata menjaga ibunya yang sakit. Kedua- Lelaki yang hanya datang melawat isterinya sekejap sahaja macam 30minit, pastu tak nampak muka dah dan semua kerja diserahkan bulat-bulat kepada nurse. Paling dahsyat: aku dengar- Misi mana? ni bukan kerja aku. depa ada suh la depa buat..kata pakcik tersebut apabila isterinya menyuruh tunggu sekejap untuk tolong buang plastik muntahnya. OHHHH..rasa nak cakap je kat pakcik tu..pi balik cepat, menyemak mata ja tengok muka hang. dahla keja makan ja, makanan bini pon hang makan..

*tapi berani cakap dalam hati je la* haha
satgi tak pasal-pasal kena penampaq sedas.

Yang lelaki jenis pertama tu memang aku salute la. Jaga mak dari pagi sampai malam, gilir-gilir dengan adik beradiknya. Aku siap suruh adik lelaki aku ikut cara dia nanti bila makayah dah tua, tak sihat kena buat macam tu. Mudah-mudahan kami semua boleh berbakti seperti itu juga. Sekarang aku dah jadi kawan fb dengan lelaki jenis pertama. Nanti belanja cheq makan ikan bakar kuala perlis naa..:)


Jom baca doa ini untuk adik khalida


go adik go. nanti kakja beli jam baru okeh.



1 comment:

ADIBAH BTE SULAIMAN said...

Salam...akak norazdiba
baru belajar buat blog
blog awak mendamaikan.
sudi singgah la blog akak..

Gosip-gosip Hangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...