TaBung KeCiL

Ku NorNadia

My photo
PeNang, Malaysia
Biotech Student in USM. but miss her life in UM. :)

Monday, September 17, 2012

Room Design Ideas


Alhamdulilah. Teratak rumah manis rumah hampir nak siap. Happynya. Paling happy mestilah ayah. Setiap minggu ulang alik balik kampung tengok proses pembinaan. Memang ada onak dan ranjau. Bab-bab kena tipu lumrahla adat manusia rambut sama hitam tapi hati busuk. Tapi nasib baik belum terlambat untuk sedar penjahat tu nak makan duit je. Tak hidup amanla dia kat akhirat sebab tipu orang. Orang kata kita kena maafkan perbuatan orang, tapi kami sekeluarga takkan maafkan. Hello penat ayah kerja kumpul duit, dia senang senang tipu nak songlap duit. Rasakan setiap kali buka posa, dia dapat habuan dengan doa doa yang tak elok. Haha. Tutup buku pasal tu, sekarang aku nak cerita pasal benda-benda yang cantik. Cantik juga bab duitnya. Nasib baik ada biz online ku yang boleh tampung hasratku ini. Hehe

Ayah bagi kebebasan nak cat warna apa untuk bilik masing-masing. Untuk mak, haruslah dia akan buat umah jadi English style. Semua kabinet atau perabot nak warna putih. Dah macam-macam perhiasan mak beli untuk realisasikan impiannya. Tapi not bad juga warna putih. Nampak tenang dan suci. Kat bawah ni antara idea-idea bilik yang menarik hatiku. Pink kena ada sikit-sikit tak kisahla bunga atau cadar ke. Haha. 
Yang ini yang menarik hati part katil dan juga wallpaper tu. Kalau reti, buat sendiri je yang wallpaper tu. Cuma kena kreatif dan ada tangan yang berseni! 
Cantik juga yang ni, tapi tak sesuai bahagian TV menghadap katil. 
Serabut, nak tido ke nak tengok TV.
Super sweet. Sesuai untuk yang share room. Aku mestilah tak boleh share. 
Umur berapa doh? Esok lusa leh kawen dah. Share dengan partner la. hahaHati tersentuh tengok decoration ni. Ringkas, tenang, gabungan warna purple dan putih betul-betul IN.
Macam tak susah nak buat, kena cari katil, almari putih. Cari wallpaper yang sesuai. 
Jom mulakan pencarian dari sekarang. 

Ikea tak nak buka di Penang ke? Tapi ada rumours cakap Ikea tengah dibina depan Tesco Jelutong tu. Kalau betul, tolong siap sebelum aku pindah masuk umah boleh? Hehe

*nanti ayah nak buat housewarming. Bukan party party cuma kenduri kesyukuran. 
Ada kawan bagi idea, apa kata aku tunang sekali masa tu. Save bajet. Hahaha
1 comment:

syud said...

tunang cepat2..sewonok..hehe :))

Gosip-gosip Hangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...